preskoči na sadržaj

Osnovna škola Sveta Marija

Login
Brojač posjeta
Ispis statistike od 8. 3. 2011.

Ukupno: 597869
 

Anketa
Što bi voljeli čitati na ovim web stranicama?
Posjetite
Lista linkova je prazna
 


Događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Večer matematike
Autor: GORANA Šavora Peter, 10. 12. 2020.

Osnovna škola Sveta Marija i područna škola Donji Mihaljevec organizirale su  manifestaciju "Večer matematike" koja se ove godine zbog epidemiološke situacije održala na satovima matematike u razrednoj nastavi te u online okruženju u predmetnoj nastavi. Tako se manifestacija „Večer matematike“ ove godine zapravo održavala cijeli tjedan od 30. studenog 2020. do 4. prosinca 2020. pa je svim „matkoljupcima“ priuštila tjedan zabave uz matematiku!

U manifestaciji „Večer matematike“ sudjelovali su učenici matične i područne škole, učitelji razredne nastave i matematike. Sveukupno je sudjelovalo 139 učenika, oko 40 roditelja i 8 učitelja.

Učenici razredne nastave uživali su u gledanju slikovnica „Dobrodošli u muzej“, „Pustolovine pravca p“ i „Brojkozemska“ kojima su upoznali trokutasti svijet, okrugli svijet, svijet zavijutaka, pokušali otkriti početak i kraj pravca te upoznali čaroban svijet velikih brojeva. Nakon slikovnica učenici su okušali svoje znanje matematike u različitim kvizovima, osmosmjerkama, magičnom kvadratu te igri Orašar.  

Učenici razredne nastave također su mogli svoje znanje matematike pokazati roditeljima i zajedno s njima rješavati online kvizove u aplikaciji Kahoot i Wordwall.

Učenici predmetne nastave ponovili su svoje znanje o brojevima i postotcima kroz online predavanje Toni Milun: Zanimljivi postotci u Excelu te predavanje doc. dr. sc. Franke Bruckler: Jedan, dva, puno te su nakon toga uživali u šivanju pernice sa nekim starijim članom obitelji.

Večer matematike otkriva često zaboravljenu zabavnu stranu matematike, a da smo u tome uspjeli pokazuju zadovoljna lica naših sudionika.

        


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju